Sos żurawinowo-pomarańczowy

Sos żurawinowo-pomarańczowy
Oceń przepis:
37 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.6)
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Żurawiny zalać sokiem pomarańczowym, tak by były przykryte. Gotować, aż owoce popękają i puszczą sok. Żurawiny odcedzić, sok zachować. Przez sito przetrzeć owoce, dodać do soku przetarty miąższ. Gdy sos gęstnieje dodać dużo cukru do smaku i resztę przypraw. Pomarańczę obrać usuwając całe albedo, wyciąć cząstki owocu bez skórek. Dodać do gęstego sosu i podawać.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE