Sos z pasternaku

Sos z pasternaku
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 4.20

Składniki:

  • 1 szalotka, posiekana
  • 1 korzeń pasternaku, obrany i pokrojony na małe kawałki
  • 50 ml śmietany
  • 100 ml wody
  • 150 ml białego wina
  • sól
  • czarny pieprz
  • 1 łyżka szczypiorku, posiekanego
  • 4-5 łyżeczek białego octu winnego
  • oliwa truflowa

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Podsmaż pasternak w rondlu. Dodaj szalotkę i smaż dalej. Wlej wino, śmietanę, wodę i biały ocet winny. Gotuj na małym ogniu, aż pasternak zmięknie. Dopraw solą i pieprzem. Zmiksuj na gładki sos ręcznym blenderem. Dodaj kilka kropli oliwy truflowej. Przybierz szczypiorkiem. Podawaj z ravioli z siei.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA