Sos z orzechów nerkowca

Sos z orzechów nerkowca
Oceń przepis:
50 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.125)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty

Składniki:

  • 1 szklanka mleka sojowego
  • ryżowego lub krowiego
  • 1 szklanka blanszowanych niesolonych orzechów nerkowca
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mleko podgrzać w małym rondelku. Dodać orzechy nerkowca, wyłączyć płomień, odstawić na 20 minut. Dodać cukier i ekstrakt waniliowy. Zmiksować przy pomocy blendera na gładki i spieniony krem. Dodawać do ulubionych deserów.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA