Sos z orzechów nerkowca

Sos z orzechów nerkowca
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.125)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty

Składniki:

  • 1 szklanka mleka sojowego
  • ryżowego lub krowiego
  • 1 szklanka blanszowanych niesolonych orzechów nerkowca
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Mleko podgrzać w małym rondelku. Dodać orzechy nerkowca, wyłączyć płomień, odstawić na 20 minut. Dodać cukier i ekstrakt waniliowy. Zmiksować przy pomocy blendera na gładki i spieniony krem. Dodawać do ulubionych deserów.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE