Sos z koziego sera do maczania warzyw

Sos z koziego sera do maczania warzyw
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 24)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wlać mleko z rozmarynem do rondla. Zagotować, zdjąć z gazu, nakryć i odstawić do wystygnięcia. Ugnieść ser, żeby zmiękł. Wystudzone mleko przecedzić i wmieszać do sera. Dodać skórkę cytrynową, sok i pieprz. Ew. posolić. Podać z ładnie pokrojonymi, barwnymi warzywami.
Rozmaryn można zastąpić tartą skórką pomarańczy i cytryny.

UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA