Sos z kolendry i kminu

Sos z kolendry i kminu
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Australijskie Boże Narodzenie (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne

Składniki:

  • 2 łyżeczki prażonych nasion kminu rzymskiego
  • 200 g świeżej
  • posiekanej kolendry
  • 3 ząbki czosnku
  • 60 ml octu sherry
  • 60 ml oliwy z pierwszego tłoczenia

Kalkulator wag i miar

Przepis

Wrzuć kmin, kolendrę, czosnek i ocet do malaksera. Miksuj, stopniowo dolewając oliwę. Dopraw solą. Przechowuj w zakręconym słoiku.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE