Sos tatarski Ainsleya

Przygotował:

Ainsley Harriot

Seria kulinarna:
Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty

Składniki:

  • kilka łyżek majonezu
  • 1 chili
  • 3-4 ząbki czosnku
  • łyżka posiekanej natki pietruszki

Kalkulator wag i miar

Przepis

Chili lekko opiec na ruszcie. Zdjąć z grilla, ułożyć na desce i trzymając za ogonek, przekroić wzdłuż i wyskrobać pestki. Posiekać drobno chili, przełożyć do miski. Wymieszać z majonezem i posiekanymi drobno ząbkami czosnku oraz posiekaną natką. Doskonały sos do pieczonej ryby, mięsa i warzyw!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE