Sos tatarski Ainsleya

Sos tatarski Ainsleya
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.20

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty

Składniki:

  • kilka łyżek majonezu
  • 1 chili
  • 3-4 ząbki czosnku
  • łyżka posiekanej natki pietruszki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Chili lekko opiec na ruszcie. Zdjąć z grilla, ułożyć na desce i trzymając za ogonek, przekroić wzdłuż i wyskrobać pestki. Posiekać drobno chili, przełożyć do miski. Wymieszać z majonezem i posiekanymi drobno ząbkami czosnku oraz posiekaną natką. Doskonały sos do pieczonej ryby, mięsa i warzyw!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA