Sos szpinakowy

Sos szpinakowy
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.119)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Usmaż cebulę i czosnek na oliwie w średnio nagrzanym rondlu aż cała kuchnia napełni się wspaniałym zapachem. Dodaj szpinak, wino i bulion. Smaż krótko, aż liście szpinaku zmiękną. Zmiel je na puree posługując się ręcznym blenderem, mikserem lub malakserem. Na koniec przypraw sos do smaku solą i pieprzem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE