Sos szpinakowy

Sos szpinakowy
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.119)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Usmaż cebulę i czosnek na oliwie w średnio nagrzanym rondlu aż cała kuchnia napełni się wspaniałym zapachem. Dodaj szpinak, wino i bulion. Smaż krótko, aż liście szpinaku zmiękną. Zmiel je na puree posługując się ręcznym blenderem, mikserem lub malakserem. Na koniec przypraw sos do smaku solą i pieprzem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA