Sos rabarbarowy do mięs

Sos rabarbarowy do mięs zobacz Sos rabarbarowy do mięs 2018-06-19 13:01:09
Sos rabarbarowy do mięs
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak w sezonie (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Szalotkę drobno siekam i rumienię na maśle, dodaję 3/4 rabarbaru - posiekanego, rozciętą laskę wanilii i zasypuję cukrem. Duszę około 10 min aż rabarbar puści wodę. Zalewam winem i odparowuję aż sos będzie gęsty, następnie przecieram przez sito. Do sosu wkładam resztę rabarbaru pociętego na 5-6 cm kawałki, duszę około 5 min.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

gggabi 6 lat temu

a chili po co?

Małgonia 7 lat temu

Ciekawe ;]
Musze wypróbować

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE