Sos pomarańczowy (brzoskwiniowy, morelowy)

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • dżem pomarańczowy (brzoskwiniowy
  • morelowy)
  • szczypta szafranu
  • starty imbir (płaska łyżeczka)
  • ząbek czosnku (wyciśnięty)
  • 2 łyżki oliwy
  • kropla sosu ostrygowego
  • 2 łyżki białego wina

Kalkulator wag i miar

Przepis

Na patelni podgrzać wszystkie składniki. Dodać trochę wody i zagotować. Kiedy się przestudzi przetrzeć przez sito i przełożyć do czegoś z czego będzie można łatwo wyciskać cienkie strużki.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE