Sos octowy z chili

Sos octowy z chili
Oceń przepis:
36 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Szkoła gotowania Marthy Stewart 3 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia tajska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • ½ szklanki octu ryżowego
  • 2-3 łyżki cukru
  • ½ łagodnej papryczki chili, pokrojonej na cienkie kawałki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W małej miseczce wymieszaj ocet i cukier, aż się całkowicie rozpuści. Dodaj papryczkę. Sos może być przechowywany do 5 dni w lodówce w zamkniętym pojemniku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA