Sos octowy z chili

Sos octowy z chili
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Szkoła gotowania Marthy Stewart 3 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia tajska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • ½ szklanki octu ryżowego
  • 2-3 łyżki cukru
  • ½ łagodnej papryczki chili, pokrojonej na cienkie kawałki

Kalkulator wag i miar

Przepis

W małej miseczce wymieszaj ocet i cukier, aż się całkowicie rozpuści. Dodaj papryczkę. Sos może być przechowywany do 5 dni w lodówce w zamkniętym pojemniku.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE