Sos nuoc cham

Seria kulinarna:
Kulinarne safari (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia wietnamska

Składniki:

  • 1 ząbek czosnku
  • 3 papryczki chili
  • 7 łyżek dobrego sosu sojowego
  • 7 łyżek cukru
  • 2 łyżki wody
  • sok z 1 cytryny

Kalkulator wag i miar

Przepis

Utrzeć czosnek i chili w moździerzu na pastę. Do miski wlać sos rybny, cukier, wodę i sok z cytryny. Mieszać do rozpuszczenia cukru. Dodać pastę z czosnku i chili, wymieszać. Chili powinno się unosić na powierzchni sosu.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE