Sos jagodowy z wódką

Sos jagodowy z wódką
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.90

Składniki:

  • 100 g marchewki, posiekanej
  • 100 g cebuli, posiekanej
  • 100 g pasternaku, posiekanego
  • 1 łyżeczka czosnku, startego
  • 200 ml czerwonego wina
  • 75 ml wódki (Finlandia)
  • 100 ml bulionu wołowego
  • 150 ml brązowego wywaru z kości (sosu demi-glace)
  • 200 g czarnych jagód
  • 1 łyżka syropu
  • rozmaryn
  • sól
  • czarny pieprz
  • kilka gałązek tymianku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Podsmaż marchewkę i pasternak na niewielkiej ilości oleju. Wrzuć cebulę oraz tarty czosnek i smaż dalej. Wlej płyny i syrop. Dodaj 100 g czarnych jagód. Wrzuć rozmaryn i tymianek. Dopraw solą i czarnym pieprzem. Zostaw na małym ogniu do odparowania. Przecedź sos przez sito i dodaj pozostałe 100 g czarnych jagód.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA