Sos jabłkowy z rozmarynem

Sos jabłkowy z rozmarynem
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Domowy kucharz 2 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

W rondlu rozgrzej oliwę, wrzuć cebulę. Smaż, mieszając od czasu do czasu, aż będzie złocistobrązowa. Dorzuć jabłka i rozmaryn, wlej ocet, dopraw solą i pieprzem. Starannie wymieszaj. Duś, aż jabłka zmiękną. Podawaj ciepły albo przechowuj w lodówce i podawaj zimny.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE