Sos jabłkowy

Sos jabłkowy
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Roger Mooking

Seria kulinarna:
Nuta egzotyki na co dzień (odc.13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty

Przepis


Sos jabłkowy:
2 jabłka granny smith, pokrojone w kostkę
1 łodyga selera pokrojona w kostkę
1 łyżka octu jabłkowego lub z białego wina
1 łyżka miodu
1 łyżka posiekanego estragonu
1 łyżka posiekanej mięty
sól

Sos jabłkowy:
W misce wymieszaj kawałki jabłka i selera. Dodaj ocet i miód. Wymieszaj. Dodaj estragon i miętę.
Dopraw solą.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE