Sos czekoladowy

Sos czekoladowy
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Anne Burrell

Seria kulinarna:
Sekrety szefowej kuchni (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Wlej do rondla 2 cm wody i zagotuj. Włóż czekoladę do metalowej albo żaroodpornej szklanej miski i ustaw na rondlu tak, żeby nie dotykała dnem wody. Dodaj pozostałe składniki, a kiedy czekolada się stopi, zdejmij miskę z rondla. Wymieszaj i nałóż porcje ciepłego sosu na ptysie.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE