Sos cytrusowy

Sos cytrusowy
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.28)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 0,45 l soku ze świeżych pomarańczy
  • 0,30 l soku ze świeżych grejpfrutów
  • 100-150 g cukru
  • skórki cytrusowe pokrojone w paseczki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wyciśnięty sok z pomarańczy i grejpfrutów przecedzić dokładnie pozbawiając resztek miąższu. Czysty sok gotować na średnim ogniu, aż zredukuje się do połowy. Dodać cukier i ponownie redukować, aż sos dobrze zgęstnieje. Na koniec dodać sparzone skórki cytrusowe i jeszcze przez chwilę gotować razem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA