Sorbety z jabłek i malinojeżyn

Sorbety z jabłek i malinojeżyn
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Annabel Langbein

Seria kulinarna:
Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Przepis

Składniki:
sorbet z jabłek:
8 średnich, zielonych jabłek
skórka starta z cytryny
¼ szklanki soku z cytryny
2 ½ szklanki cukru
2 łyżki Calvadosu

sorbet z malinojeżyn:
1 kg mrożonych malinojeżyny
2 ½ szklanki cukru
skórka starta z cytryny
¼ szklanki soku z cytryny
2 łyżki likieru Cassis

Przygotowanie:
Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do miski, dodać skórkę, sok z cytryn i cukier. Wymieszać. Wstawić do zamrażalnika na dwie godziny.
Malinojeżyny, cukier, skórkę, sok z cytryn i likier zmiksować w robocie kuchennym. Masę przełożyć do pojemnika i wstawić do zamrażalnika na dwie godziny. Wyjąć zamrożone jabłka. Zmiksować je w robocie z Calvadosem. Wstawić do zamrażalnika na dwie godziny. Sorbety podawać razem.

© Annabel Langbein

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE