Smażony faszerowany ser z sosem wiśniowym

Smażony faszerowany ser
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 4.40

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 3 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W plastrze sera zrób kieszeń i nafaszeruj go marmoladą. Ser zwilż wodą i obtocz w mące, a następnie w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Ser smaż na sporej ilości oleju, ale na wolnym ogniu.
Przygotuj sos. Na rozgrzaną patelnie wsyp wiśnie. Dodaj cukier, skórkę z pomarańczy i wiśniówkę.
Wiśnie duś na wolnym ogniu, aż zrobi się sos. Zagęść go mąką ziemniaczaną i dopraw solą.
Usmażony ser polej sosem wiśniowym. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA