Smażone ziemniaki hash browns

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 16)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka masła
  • ¼ cebuli
  • posiekanej
  • 1 ziemniak
  • ugotowany i starty na tarce
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzać patelnię na średnim ogniu, wlać oliwę, włożyć masło. Na rozgrzanym tłuszczu zeszklić cebulę, podusić do miękkości. Dodać startego ziemniaka, sól, pieprz i wymieszać. Uformować zwarty placek przyciskając łyżką. Pilnować, by nie przywarł do patelni. Obrócić. Smażyć na złoto, w sumie 10-12 minut. Sosikiem spod kurczaka polać placek ziemniaczany. Podzielić na kawałki.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE