Smażone paluszki z mozzarelli

Oceń przepis:
Przygotował:
Ricardo Larrivee
- Seria kulinarna:
- Ricardo i przyjaciele (odc. 13)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Czas przygotowania:
- 20 minut
Składniki:
- 60 ml mąki
- 4 rozkłócone jaja
- 325 ml bułki tartej
- 454 g mozzarelli
- pokrojonej w paluszki 9x1 cm
- 3 łyżki stołowe sproszkowanego chilli
- 125 ml oliwy
- świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie:
Do pierwszej miski wsyp mąkę, do drugiej wlej jaja, do trzeciej wsyp bułkę tartą i chilli.
Zanurzaj paluszki w mące i jajach. Otrząśnij nadmiar i obtocz w bułce. Jeszcze raz zanurz w jajku i obtocz w bułce. Na dużej, teflonowej patelni podsmaż na 60 ml oliwy połowę paluszków. Wytrzyj patelnię, wlej resztę oliwy, usmaż na niej pozostałe paluszki. Posyp pieprzem. Podawaj natychmiast.
Zanurzaj paluszki w mące i jajach. Otrząśnij nadmiar i obtocz w bułce. Jeszcze raz zanurz w jajku i obtocz w bułce. Na dużej, teflonowej patelni podsmaż na 60 ml oliwy połowę paluszków. Wytrzyj patelnię, wlej resztę oliwy, usmaż na niej pozostałe paluszki. Posyp pieprzem. Podawaj natychmiast.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze