Smażone paluszki z mozzarelli

Smażone paluszki z mozzarelli
Oceń przepis:
31 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Ricardo Larrivee

Seria kulinarna:
Ricardo i przyjaciele (odc. 13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do pierwszej miski wsyp mąkę, do drugiej wlej jaja, do trzeciej wsyp bułkę tartą i chilli.
Zanurzaj paluszki w mące i jajach. Otrząśnij nadmiar i obtocz w bułce. Jeszcze raz zanurz w jajku i obtocz w bułce. Na dużej, teflonowej patelni podsmaż na 60 ml oliwy połowę paluszków. Wytrzyj patelnię, wlej resztę oliwy, usmaż na niej pozostałe paluszki. Posyp pieprzem. Podawaj natychmiast.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA