Smażone paluszki z mozzarelli

Smażone paluszki z mozzarelli
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Ricardo Larrivee

Seria kulinarna:
Ricardo i przyjaciele (odc. 13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Czas przygotowania:
20 minut

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Do pierwszej miski wsyp mąkę, do drugiej wlej jaja, do trzeciej wsyp bułkę tartą i chilli.
Zanurzaj paluszki w mące i jajach. Otrząśnij nadmiar i obtocz w bułce. Jeszcze raz zanurz w jajku i obtocz w bułce. Na dużej, teflonowej patelni podsmaż na 60 ml oliwy połowę paluszków. Wytrzyj patelnię, wlej resztę oliwy, usmaż na niej pozostałe paluszki. Posyp pieprzem. Podawaj natychmiast.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE