Smażone krewetki z sosem z jabłka i marakui

Smażone krewetki zobacz Smażone krewetki 2018-06-19 13:01:08
Smażone krewetki
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 5.00

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza

Składniki:

  • 12 surowych krewetek tygrysich
  • zielone, kwaśne jabłko
  • łodyga selera naciowego
  • 100 ml rumu
  • 2 marakuje
  • kilka gałązek bazylii tajskiej
  • kilka gałązek kolendry
  • kilka listków mięty

Kalkulator wag i miar

Przepis

Na patelnię wlej oliwę i wrzuć krewetki. Pokrój selera naciowego i wsyp na patelnię.
Gdy krewetki się zarumienią, przewróć je na drugą stronę. Dodaj jabłko pokrojone w drobną kostkę. Dolej rum i odparuj alkohol.
Zdejmij krewetki z patelni. Do sosu dodaj marakuję, bazylię, kolendrę i miętę. Krewetki polej sosem. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE