Smażona sielawa z plackami ziemniaczanymi

Smażona sielawa z plackami ziemniaczanymi
Oceń przepis:
ocen Średnia ocena: 0
Seria kulinarna:
Apetyt na Skandynawię 3 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, odcisnąć płyn. Uformować placki, smażyć na złoto na dużej ilości masła, posolić.
Filety pokroić na porcje i obtoczyć w mące. Usmażyć na złoto na dużej ilości masła, posolić do smaku.
Podawać rybę na plackach, przybraną ikrą, z łyżką śmietany, cienko pokrojoną cebulą, listkami roszponki, koperkiem i ćwiartkami cytryny.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE