Słoneczny dip marchewkowy

Słoneczny dip marchewkowy
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 3.60

Przepis

Składniki:
5 umytych oczyszczonych marchewek
2 łyżki oliwy
2 drobno posiekane ząbki czosnku
2 łyżeczki ziaren kminu rzymskiego
½ szklanki rozdrobnionego sera feta
¼ szklanki soku z cytryny
2 łyżki listków świeżej mięty
2 łyżeczki płynnego miodu
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
Marchewki przekroić wzdłuż. Włożyć do wrzątku, gotować 10 minut do miękkości. Na rozgrzanej oliwie przesmażyć czosnek i kmin. Nie zrumieniać. Marchewki, oliwę z przyprawami, ser przełożyć do robota kuchennego. Dodać sok, miętę, miód, doprawić solą i pieprzem. Zmiksować na gładką masę. Podawać.


 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE