Słodko-słona mieszanka podróżna

Słodko-słona mieszanka podróżna
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

  • 1 szklanka całych migdałów
  • 1 szklanka niesolonych orzechów arachidowych
  • ½ szklanki łuskanych niesolonych nasion dyni
  • ¼ szklanki niesolonych nasion słonecznika
  • 3 łyżki syropu klonowego
  • 1 łyżeczka soli selerowej
  • ½ łyżeczki gruboziarnistej soli morskiej
  • ½ łyżeczki mielonego kminu
  • ¼ łyżeczki mielonego cynamonu
  • ½ szklanki rodzynek
  • ½ szklanki suszonej żurawiny

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Nagrzej piekarnik do 190 stopni C i wyłóż blachę do pieczenia pergaminem. Wymieszaj migdały, orzechy arachidowe, nasiona dyni i słonecznika z syropem klonowym, solą selerową i morską oraz kminem i cynamonem. Rozsyp mieszankę równą warstwą na blasze i piecz 12 minut, aż się upraży. W połowie pieczenia przemieszaj orzechy. Jeszcze gorące wymieszaj z rodzynkami i żurawiną. Ostudź i przechowuj w hermetycznym pojemniku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA