Słodko-kwaśna czerwona kapusta z jabłkami

Słodko-kwaśna czerwona kapusta z jabłkami
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz 2 (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

W dużym rondlu podsmaż na średnim do silnego ognia bekon na chrupko. Gdy cały będzie brązowy, dorzuć cebulę. Smaż, aż lekko zbrązowieje, wymieszaj, aby zdrapać przysmażenia z dna rondla. Dodaj kapustę, ocet i jabłka. Dopraw solą i pieprzem. Zmniejsz płomień. Wymieszaj, przykryj szczelną pokrywką i duś, aż zmięknie, czyli przez około 15 minut.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE