Słodko-kwaśna czerwona kapusta z jabłkami

Słodko-kwaśna czerwona kapusta z jabłkami
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz 2 (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W dużym rondlu podsmaż na średnim do silnego ognia bekon na chrupko. Gdy cały będzie brązowy, dorzuć cebulę. Smaż, aż lekko zbrązowieje, wymieszaj, aby zdrapać przysmażenia z dna rondla. Dodaj kapustę, ocet i jabłka. Dopraw solą i pieprzem. Zmniejsz płomień. Wymieszaj, przykryj szczelną pokrywką i duś, aż zmięknie, czyli przez około 15 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA