Słodkie ziemniaki z tofu i harissą

Słodkie ziemniaki z tofu i harissą
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 57)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie

Składniki:

  • słodkie ziemniaki
  • łyżka kminku
  • łyżka kminu
  • łyżka nasion kolendry
  • 6 ząbków czosnku
  • ćwierć filiżanki oliwy
  • 4 chili
  • tofu pokrojone w dwucentymetrową kostkę
  • po pół filiżanki liści kolendry i mięty
  • cząstki cytryny

Kalkulator wag i miar

Przepis

Ziemniaki pokroić na centymetrowe plasterki, lekko skropić oliwą i upiec na grillu.
Przygotować harissę. W tym celu rozdrobnić ziarna kminku, kminu, kolendry, czosnek i chili.
Zamarynować tofu w harissie, a następnie upiec na grillu na złoty kolor. Plastry ziemniaków ułożyć na talerzu, przybrać tofu, natką kolendry i miętą. Podawać z cząstkami cytryny.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE