Słodki chlebek z otrębami

Słodki chlebek z otrębami
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Si King

Seria kulinarna:
Kudłacze na motorach: Nie ma jak u mamy (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia brytyjska

Składniki:

  • 1 kubek otrębów
  • 1 szklanka mleka
  • 1 kubek brązowego cukru
  • 1 kubek mąki ze środkiem spulchniającym
  • 1 kubek bakalii (rodzynki
  • sułtanki
  • suszone żurawiny itp.)

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Włożyć do miski wszystkie składniki poza mąką, wymieszać drewnianą łyżką i odstawić na noc.
Dodać mąkę, wymieszać i nałożyć ciasto do wysmarowanej masłem i wyłożonej paierem do pieczenia blaszki keksowej. Piec w średnio nagrzanym piekarniku, aż chlebek z wierzchu będzie zwarty w dotyku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA