Słodki bengalski dahl

Słodki bengalski dahl
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Anjum Anand

Seria kulinarna:
Łatwa kuchnia indyjska (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Zalać soczewicę i kurkumę wodą, doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować około godziny, aż soczewica będzie miękka. W razie potrzeby dolać wody. Dodać kolendrę, garam masalę, sól i cukier. Gotować, aż soczewica zacznie się rozpadać. Na rozgrzanym ghee uprażyć strączki kardamonu, kmin, goździki, cynamon, gorczycę i papryczki. Dodać miąższ kokosa i smażyć, mieszając, aż się zrumieni. Wymieszać przyprawy i miąższ kokosa z soczewicą i podawać.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE