Śledź czerwony

Śledź czerwony
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.27)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Potrawy wigilijne
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Przepis

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Smażyć powoli, nie zrumienić. Dodać koncentrat pomidorowy i ew. odrobinę wody, żeby go rozprowadzić. Przyprawić i dusić chwilę razem. Ostudzić. Śledzie osuszyć i pokroić w kawałki. Na dnie słoika ułożyć trochę pomidorowej cebuli, na to warstwa śledzi, warstwa cebuli, warstwa śledzi. Układać, aż do wyczerpania składników. Śledzie wstawić do lodówki na dobę.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE