Sernik z suszonymi śliwkami

Sernik z suszonymi śliwkami
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 59)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka

Składniki:

Baza:

Masa serowa:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Ciastka zmiksować z migdałami i stopionym masłem. Zagnieść kruche ciasto i wykleić nim formę do sernika. Schłodzić. Rozgrzać piekarnik do 140°C. Ser, śmietanę i cukier zmiksować na gładką masę. Dodać jajka, skórkę z cytryny i posiekane śliwki. Masę przelać na schłodzony spód i piec przez 35 -45 minut. Podawać na zimno.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE