Ser feta zapiekany z kiszonymi pomidorami

Ser feta zapiekany z kiszonymi pomidorami
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rodzinnie (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie

Składniki:

  • 2 łyżki masła
  • 5 kiszonych pomidorów
  • 2 jajka
  • 200 g sera feta
  • 2 szczypty sumaku

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Na patelnię wrzuć masło i rozpuść. Następnie dodaj pokrojone kiszone pomidory i wbij jaja. Gdy białko lekko się zetnie, wierzch posyp fetą i dopraw sumakiem.
Całość wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 5 minut. Zapiekankę po wyjęciu z piekarnika posyp rukwią wodną.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE