Seler naciowy z kremem z białej fasoli

Seler naciowy z kremem z białej fasoli
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Claire Robinson

Seria kulinarna:
Wystarczy 5 składników (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski

Przepis


Składniki:
2 łyżki oliwy aromatyzowanej bazylią
cebula
ząbek czosnku
puszka białej fasoli
seler naciowy
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
Oliwę rozgrzewamy na patelni. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy na oliwie. Dodajemy ząbek posiekanego czosnku. Składniki przyprawiamy solą i pieprzem. I czekamy aż się zeszklą. Dodajemy odcedzoną z zalewy fasolę. Mieszamy i podlewamy odrobiną owej zalewy. Smażymy chwilę, następnie przekładamy całość do robota i miksujemy. Otrzymany w ten sposób dip przekładamy do naczynia (miseczki lub pojemniczka) i schładzamy w lodówce. Seler myjemy, łodygi kroimy na dziesięciocentymetrowe kawałki. Możemy je jeszcze przekroić wzdłuż - co ułatwi konsumpcję. Podajemy ze schłodzonym dipem.



 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE