Scones
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Anne Burrell

Seria kulinarna:
Sekrety szefowej kuchni (odc. 14)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Ilość osób:
6
Czas przygotowania:
45 minut

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C. W misce połącz mąkę, cukier, proszek do pieczenia, skórkę cytrynową, sól i cynamon. Dodaj masło i dokładnie rozetrzyj palcami. Dodaj wiśnie, migdały oraz śmietanę i zagnieć ciasto. Uformuj ciasto w placek o grubości 2,5 cm i podziel na 6 trójkątów. Posyp każdy brązowym cukrem. Umieść bułeczki scones na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do rozgrzanego piekarnika na 17-18 min. Po upływie 8-9 min obróć blachę, by bułeczki równomiernie się zrumieniły. Podawaj na ciepło z domowym masłem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE