Sashimi Pedra

Sashimi Pedra
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Wolny tydzień Chucka (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia japońska, Kuchnia meksykańska
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
10 minut

Przygotowanie:

Składniki:
500g świeżego tuńczyka dobrej jakości, pokrojonego na cienkie plasterki
1 czerwona cebula
sok z 3 limonek
1 awokado, pokrojone na plastry
1 papryczka jalapeno, cienko pokrojona
2 łyżki sosu sojowego dobrej jakości
krakersy

Przygotowanie:
Na talerzu układamy plastry tuńczyka. Dekorujemy czerwoną cebulą. Skrapiamy sokiem z limonki, kładziemy na wierzchu awokado i jalapeno. Skrapiamy sosem sojowym. Podajemy z kakersami.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE