Sashimi

Sashimi
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Mitch i Matt idą na ryby
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia japońska

Składniki:

  • 1 filet z łososia bez skóry (środkowa część tuszki)
  • 1 duża cebula
  • posiekana
  • 50 ml ciemnego sosu sojowego
  • 2 łyżeczki musztardy diżońskiej
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 2 gałązki rukwi wodnej do dekoracji
  • pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszać ze sobą sos sojowy i musztardę. Dolać olej sezamowy. Posiekaną cebulę przepłukać wodą, a następnie dodać do sosu i dokładnie wymieszać. Doprawić pieprzem. Filet z łososia bardzo dokładnie oczyścić, a następnie pokroić w cienkie plastry i ułożyć ozdobnie na krawędzi dużego talerza. Na środku talerza ułożyć rukiew. Powierzchnię między łososiem a rukwią polać wcześniej przygotowanym sosem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA