Sardynki nadziewane z kuskusem

Sardynki nadziewane z kuskusem
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Ilość osób:
1

Przepis

Składniki:
8 całych, oczyszczonych sardynek

Farsz:
1 łyżka namoczonych w ciepłej wodzie jagód goji
1 łyżka posiekanych orzechów laskowych
sok i skórka z jednej cytryny
pół filiżanki posiekanej natki pietruszki
1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego
1 łyżeczka mielonego cynamonu
2 łyżki syropu z granatów
1 łyżeczka soli morskiej
2 łyżki oliwy
1 filiżanka ugotowanego kuskusu albo komosy ryżowej

Do dekoracji:
natka pietruszki
cząstki cytryny

Przygotowanie:
Jagody odsączyć i połączyć z pozostałymi składnikami farszu. Nadziać sardynki i ułożyć na blasze do pieczenia. Piec około 15 minut w temperaturze 180°C.
Podawać z cząstkami cytryny i pietruszką.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE