Sardynki na tostach

Sardynki na tostach
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Mitch i Matt idą na ryby
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Przekąski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Sardynkom odciąć głowy. Ryby wypatroszyć, oczyścić z łusek i odfiletować. Oliwę z oliwek rozgrzać w garnku. Dodać cebulę, po chwili dorzucić koncentrat pomidorowy i szczyptę szafranu. Dodać płatki chili, kmin rzymski i pomidory. Tak przygotowany sos lekko poddusić. Filety z sardynek posolić i podsmażyć na patelni skórą do dołu. Smażyć do uzyskania złocistego koloru (około 1-2 minut), po czym przewrócić na drugą stronę. Kromki chleba położyć na grillu i przez chwilę grillować. Po zdjęciu z grilla potrzeć je czosnkiem, nałożyć na nie trochę sosu i sardynki.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE