Sandwicze z bagietki

Sandwicze z bagietki
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 16)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Przygotowanie:




Bagietka z pasztetem:
2 łyżki masła
łyżka musztardy diżońskiej
3 grube plastry wiejskiego pasztetu lub mielonki
3 listki sałaty
połowa świeżej bagietki


Przygotowanie:
Przekroić połowę bagietki wzdłuż. Posmarować obie połówki masłem. Dolną część nasmarować musztardą. Ułożyć plastry pasztetu, a na nich sałatę. Nakryć górną częścią.

Bagietka z brie:
2 – 3 łyżki masła
4 – 6 grubych plastrów brie lub camemberta
połowa świeżej bagietki


Przygotowanie:
Przekroić połowę bagietki wzdłuż. Posmarować obie połówki masłem. Dolną część nasmarować musztardą. Ułożyć plastry sera. Nakryć górną częścią.

Laura Calder

UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA