Salsa z mango

Salsa z mango
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Kocioł w kuchni (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty

Przygotowanie:


Składniki
2 mango, pokrojone w 1 cm kostkę
2 dymki, pokrojone w cienkie paski
2 łyżki drobno posiekanej czerwonej cebuli
1 tajskie chili, drobno posiekane
3 łyżki grubo posiekanej kolendry
2 łyżki czerwonej papryki posiekanej w 0,5 cm kostkę
sok z 2 limonek
sól i pieprz do smaku


Przygotowanie
W misce wymieszaj wszystkie składniki. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem schłodź w lodówce przez co najmniej 20 minut. Możesz też przygotować ją dzień wcześniej.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE