Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem

Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.42)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 1 kg drobnych młodych ziemniaków
  • przekrojonych na połówki
  • 1 kg zielonej fasolki szparagowej
  • bez szypułek
  • 1 szklanka oliwek kalamata
  • ½ szklanki oliwy
  • 1 czubata łyżeczka musztardy diżońskiej
  • skórka i sok z 2 cytryn
  • 225 g steku z tuńczyka
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ugotuj ziemniaki do miękkości (ok. 10 min), a fasolkę szparagową zblanszuj w małej ilości wrzątku, żeby była intensywnie zielona i lekko chrupiąca. Zmieszaj ziemniaki z fasolką, oliwkami, oliwą, musztardą oraz skórką i sokiem z cytryny i dopraw do smaku solą i pieprzem. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu. Natrzyj stek z tuńczyka solą i pieprzem z obu stron i smaż po 2 minuty z każdej strony. Pokrój tuńczyka na plastry i ułóż na sałatce.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA