Sałatka ze smażonych piersi kurczaka, koziego twarożku i liści sałaty z cytrynowym winegretem

Sałatka ze smażonych piersi kurczaka, koziego twarożku i liści sałaty z cytrynowym winegretem
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 4.50

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Każdą pierś kurczaka owinąć w trzy plastry bekonu. Doprawić solą i pieprzem. Na patelnię wlać oliwę i rozgrzać. Ułożyć mięso skórą do dołu i smażyć przez 6 minut. Przełożyć i smażyć przez kolejne 6 minut, podlewając tłuszczem. Gdy mięso niemal dojdzie, dorzuć czosnek i tymianek. Po usmażeniu wystudzić i pokroić w plastry.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE