Sałatka ze smażonych piersi kurczaka, koziego twarożku i liści sałaty z cytrynowym winegretem

Sałatka ze smażonych piersi kurczaka, koziego twarożku i liści sałaty z cytrynowym winegretem
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 4.50

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Każdą pierś kurczaka owinąć w trzy plastry bekonu. Doprawić solą i pieprzem. Na patelnię wlać oliwę i rozgrzać. Ułożyć mięso skórą do dołu i smażyć przez 6 minut. Przełożyć i smażyć przez kolejne 6 minut, podlewając tłuszczem. Gdy mięso niemal dojdzie, dorzuć czosnek i tymianek. Po usmażeniu wystudzić i pokroić w plastry.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA