Sałatka ze słodkich ziemniaków i pomidorów


Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Ziemniaki w łupinach pokroić spore kawałki i ułożyć na blasze. Dodać lekko zmiażdżone obrane ząbki czosnku. Blachę ustawić na palniku kuchenki. Posypać kminem, na wierzchu położyć kilka grubo posiekanych listków bazylii, skropić obficie oliwą, posypać świeżo zmielonym pieprzem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury około 100 stopni, zapiekać 20 - 25 minut. Około 10 minut przed końcem pieczenia dołożyć kilka pomidorków koktajlowych. Po wyjęciu z piekarnika przełożyć na talerz i pokruszyć na wierzch ser pleśniowy. Skropić octem winnym i oliwą, posypać listkami świeżej bazylii.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE