Sałatka z wędzonym pstrągiem, ziemniakami, awokado i fenkułem

Sałatka z wędzonym pstrągiem, ziemniakami, awokado i fenkułem
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 4.20

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Ugotować ziemniaki. Osuszyć je i rozgnieść nożem. Ułożyć na blasze do pieczenia. Przyprawić oliwą, solą i pieprzem. Wymieszać. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piec przez 20 minut, aż będą rumiane. Do miski wrzucić fenkuł, sałatę i szczypior. Dodać sok z cytryny. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Połączyć składniki sosu majonezowego. Ziemniaki podzielić na cztery porcje. Na każdą nałożyć łyżkę majonezu. Dodać awokado i sałatkę. Skropić sosem. Dołożyć fenkuł. Na wierzchu położyć wędzonego pstrąga i sos majonezowy. Skropić sokiem z cytryny.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE