Sałatka z wędzonego węgorza

Sałatka z wędzonego węgorza
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Nigel Slater

Seria kulinarna:
Smak mojego życia (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Ilość osób:
2
Czas przygotowania:
40 minut

Składniki:

  • 2 garści rukoli
  • 15-20 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
  • 150 g wędzonego węgorza pokrojonego w sześciocentymetrowe kawałki

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzej grill do średniej temperatury. W misce połącz rukolę i pomidorki. Usuń skórę i ości z ryby. Umieść na grillu i podgrzej. Połącz wszystkie składniki na dressing. Polej warzywa sosem i zamieszaj, by sos dokładnie pokrył listki. Na wierzchu ułóż kawałki ryby.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE