Sałatka z surimi i zieleniną

Sałatka z surimi i zieleniną
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 4.30

Przepis

Przygotowanie

W misce wymieszać około 2 szklanek surimi (mieszaniny z mięsem krabów), 2 łyżki majonezu, 2 łyżki kwaśnej śmietany, 3 łyżki drobno posiekanej dymki, 1 ½ posiekanej szalotki lub cebuli, 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny, ¼ łyżeczki soli i solidny chlust ostrego tabasco. Na cztery talerze rozłożyć 2 szklanki liści różnych gatunków sałaty. Nałożyć łyżką mieszaninę z surimi. Przybrać każdą porcję 3 oliwkami w oliwie i podawać.

© Jacques Pepin

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE