Sałatka z selera

Przygotował:

James Martin

Seria kulinarna:
Przysmaki Jamesa Martina (odc.1)
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia brytyjska

Przepis


Składniki:
1 duży seler (ok. 500g)
1 czerwona cebula
3-4 łyżki stołowe ostrej musztardy (najlepiej ziarnistej)
250 ml majonezu
sok z 1 cytryny
sól
czarny pieprz
sos Worcester do smaku
natka pietruszki do przybrania

Przygotowanie:
Kroimy selera w cienkie paski, a cebulę na pół i następnie w plasterki. Mieszamy.
Musztardę łączymy z majonezem. Dodajemy sok z cytryny, odrobinę sosu Worcester do smaku, sól i czarny pieprz. Mieszamy i łączymy sos z selerem i cebulą. Ozdabiamy natką pietruszki.
© James Martin

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE