Sałatka z rukoli i pieczonych cebulek

Sałatka z rukoli i pieczonych cebulek
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Ekspres Ainsleya dla smakoszy (Odc.1)
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Cebulki w łupinach włożyć do gorącej wody. Po kilkunastu minutach, gdy skórka zmięknie, wyjąć i zsunąć łupiny (powinny same odchodzić). Cebulki osuszyć na papierowym ręczniku, przekroić i ułożyć na blasze, polać oliwą z oliwek, posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190° i zapiec aż zmiękną (około 10-15 minut). Po wyjęciu skropić octem balsamicznym. Umyte i osuszone listki rukoli poukładać na talerzu, na nich umieścić upieczone cebulki. Polać całość odrobiną oliwy i posypać płatkami sera pecorino. Posypać świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA