Sałatka z pomidorów z miętą i oliwą

Sałatka z pomidorów z miętą i oliwą
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Doskonałe trio (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
Ilość osób:
2
Czas przygotowania:
5 minut

Przepis

Składniki:
200 g różnych gatunków pomidorów
pęczek liści mięty bez łodyg
2 łyżki oliwy extra vergine
sól i świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie:
Porządnie umyjcie pomidory i pokrójcie na plastry grubości 0,5 cm. Rozłóżcie plastry pomidorów na talerzu w jednej warstwie i posypcie solą i pieprzem. Zwińcie razem liście mięty i drobno posiekajcie. Posypcie pomidory miętą. Skropcie sałatkę oliwą.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE