Sałatka z pomarańczy, fenkuła i oliwek

Przygotował:

Ainsley Harriot

Seria kulinarna:
Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.11)
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Pomarańczę obrać ze skórki i pokroić na grube plastry. Bulwę fenkuła pokroić na cienkie plasterki, a listki posiekać. Pokroić drobno cebulę. Usunąć pestki z oliwek. Na talerzu ułożyć plaster pomarańczy, na niej plasterki fenkuła i cebulę. Na wierzchu położyć kilka oliwek. Posypać posiekanymi listkami fenkuła i skropić oliwą, posypać świeżo zmielonym pieprzem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE