Sałatka z pomarańczy, fenkuła i oliwek

Sałatka z pomarańczy, fenkuła i oliwek
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.11)
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pomarańczę obrać ze skórki i pokroić na grube plastry. Bulwę fenkuła pokroić na cienkie plasterki, a listki posiekać. Pokroić drobno cebulę. Usunąć pestki z oliwek. Na talerzu ułożyć plaster pomarańczy, na niej plasterki fenkuła i cebulę. Na wierzchu położyć kilka oliwek. Posypać posiekanymi listkami fenkuła i skropić oliwą, posypać świeżo zmielonym pieprzem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA