Sałatka z polędwiczkami

Sałatka z polędwiczkami
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 5.00

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 2 (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia polska
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Polędwiczkę oczyszczamy z błon i kroimy w kawałki ok. 1 cm i każdy z nich na pół. Wrzucamy do miski, przyprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Skrapiamy oliwą i odstawiamy. Na talerzach układamy umyte sałaty, rzymską kroimy drobniej. Gruszkę obieramy i kroimy w kostkę. Śliwki kroimy w plasterki, a ser w kosteczkę. Sypiemy na sałatę. Polędwiczkę obsmażamy na suchej patelni krótko. Ściągamy, żeby lekko przestygła. Sałatę skrapiamy sokiem z cytryny, oliwą oraz doprawiamy solą, pieprzem i listkami świeżego tymianku. Na wierzch układamy polędwiczkę. Całość obsypujemy kulkami granatu.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE